Ụzọ mgbako SOC

Kedu ihe bụ SOC?

Steeti Charge nke batrị (SOC) bụ nha nke ụgwọ dị ugbu a dị na mkpokọta ikike chaja, na-egosipụtakarị dị ka pasentị. Ịgbakọ nke ọma SOC dị oke mkpa na aSistemu njikwa batrị (BMS)ka ọ na-enyere aka ịchọpụta ike fọdụrụnụ, jikwaa ojiji batrị, nana-achịkwa usoro ịchaji na ịgbasa, si otú ahụ na-agbatị ndụ batrị.

Ụzọ abụọ bụ isi eji gbakọọ SOC bụ usoro njikọ dị ugbu a na usoro voltaji na-emeghe. Ha abụọ nwere uru na ọghọm ha, na nke ọ bụla na-ewebata ụfọdụ njehie. Ya mere, na ngwa ndị bara uru, a na-ejikọta ụzọ ndị a na-ejikọta ọnụ iji meziwanye izi ezi.

 

1. Usoro njikọta ugbu a

Usoro njikọ dị ugbu a na-agbakọ SOC site na ijikọta ụgwọ na mwepu mmiri. Uru ya dị na ịdị mfe ya, ọ bụghị ịchọ nhazi. Usoro ndị a bụ:

  1. Dekọọ SOC na mmalite nke ịchaji ma ọ bụ ịchaji.
  2. Tulee ihe dị ugbu a n'oge ịchaji na ịchaji.
  3. Gwakọta ihe dị ugbu a iji chọta mgbanwe na-elekọta.
  4. Gbakọọ SOC dị ugbu a site na iji SOC mbụ na mgbanwe ụgwọ.

Usoro bụ:

SOC = mmalite SOC+Q∫(I⋅dt)

ebeeM bụ ugbu a, Q bụ ikike batrị, na dt bụ oge etiti oge.

Ọ dị mkpa iburu n'obi na n'ihi nkwụsị nke ime na ihe ndị ọzọ, usoro ntinye nke ugbu a nwere ogo nke njehie. Ọzọkwa, ọ na-achọ ogologo oge nke ịchaji na ịchaji iji nweta nsonaazụ ziri ezi.

 

2. Ụzọ voltaji mepere emepe

Usoro voltaji mepere emepe (OCV) na-agbakọ SOC site na ịlele voltaji batrị mgbe enweghị ibu. Ọ dị mfe ya bụ isi uru ya n'ihi na ọ dịghị achọ nha ugbu a. Usoro ndị a bụ:

  1. Mepụta mmekọrịta dị n'etiti SOC na OCV dabere na ụdị batrị yana data ndị nrụpụta.
  2. Tụlee OCV batrị.
  3. Gbakọọ SOC site na iji mmekọrịta SOC-OCV.

Rịba ama na usoro SOC-OCV na-agbanwe site na ojiji batrị na ogologo ndụ, na-achọ nhazi oge oge iji kwadoo izi ezi. Nguzogide nke ime na-emetụtakwa usoro a, na mmejọ dị mkpa karịa na steeti mwepu dị elu.

 

3. Ijikọta njikọ dị ugbu a na ụzọ OCV

Iji meziwanye izi ezi, a na-ejikọtakarị njikọ dị ugbu a na ụzọ OCV. Usoro maka usoro a bụ:

  1. Jiri usoro njikọ dị ugbu a iji soro nchaji na ịgbasa, nweta SOC1.
  2. Tulee OCV wee jiri mmekọrịta SOC-OCV gbakọọ SOC2.
  3. Jikọta SOC1 na SOC2 iji nweta SOC ikpeazụ.

Usoro bụ:

SOC=k1⋅SOC1+k2⋅SOC2

ebeek1 na k2 bụ ọnụ ọgụgụ dị arọ na-achịkọta na 1. Nhọrọ nke ọnụọgụgụ dabere na ojiji batrị, oge ule, na izi ezi. Ọ na-adịkarị, k1 ka ukwuu maka ule chajị/nyocha ogologo, yana k2 buru ibu maka nha OCV ziri ezi.

Ntughari na mgbazi dị mkpa iji hụ na izi ezi mgbe ị na-ejikọta ụzọ, n'ihi na nguzogide ime na okpomọkụ na-emetụtakwa nsonaazụ.

 

Mmechi

Usoro njikọta dị ugbu a yana usoro OCV bụ usoro izizi maka mgbako SOC, nke ọ bụla nwere uru na ọghọm ya. Ijikọta ụzọ abụọ a nwere ike ịkwalite izi ezi na ntụkwasị obi. Agbanyeghị, nhazigharị na mgbazi dị mkpa maka mkpebi SOC ziri ezi.

 

ụlọ ọrụ anyị

Oge nzipu: Jul-06-2024

Kpọtụrụ DALY

  • adreesị: Nke 14, Gongye South Road, Songshanhu sayensị na Technology Industrial Park, Dongguan City, Guangdong Province, China.
  • Nọmba: +86 13215201813
  • oge: Ụbọchị 7 n'izu site na 00:00 ruo 24:00 mgbede
  • Email: dalybms@dalyelec.com